Intonoteeraus

 

Jos innostuksen ja läkähdyksen kohteet eivät tupsahda heti mieleen, voit tehdä parin viikon tai jopa kuukauden ajan intopörssinoteerauksia. Merkitse kalenteriin päivän tekemiset ja kohtaamiset. Lisää normaalien kalenterimerkintöjen oheen rutiineja kuten siivous, telkkarin katselu, kylpy tms.

Illan tullen otat kalenterin esiin ja merkitset yhdestä kolmeen nuolta ylöspäin niiden tapaamisten ja tekemisten kohdalle, joissa tilanne on ollut energisoiva eli mielialasi on kohonnut kuin pörssikurssi talousuutisissa. Sitä enemmän nuolia, mitä innostavampaa on ollut. Kalenterisi voisi näyttää tältä:

Intoporssikuva

Esimerkiksi Pekan tapaaminen ja viikkosiivous olivat kolme nuolta ylöspäin. Puhelu Minnan kanssa sekä kuoro tuovat kaksi nuolta kohti korkeuksia. Vastaavasti kirjaat yhdestä kolmeen nuolta alaspäin asioille, jotka tuppaavat vetämään mieltäsi maahan. Kukaties olit aivan poikki Riitan järkkäämien kekkereiden jälkeen. Myös hammaslääkärissä käynti saattoi olla ikävä kokemus.

Vinkki: Pidä kalenteri visusti pois muiden näkyvistä. Jos Riitta näkee nimensä kohdalla kolme nuolta alaspäin tai hämmennystä kuvaavan hässäkän, hän saattaa loukkaantua ja suhteesta tulee entistäkin kurjempi. Tai puoliso voi hermostua, jos Pekan tapaamisen kohdalla komeilee kolme punaista sydäntä.

Sietokyvyn rajamailla

Jokaisella meistä on jokin asia, jota emme kertakaikkiaan siedä. Onko olemassa jokin teko, joka saa sinut lähtemään työpaikasta tai ihmissuhteesta? Millä sinua pitää kurmottaa, jotta sinut saa lähtemään? Mikä on sinulle tappavaa myrkkyä?

Sietokyvyn rajaa ei kannata kertoa ikävälle pomolle, koska silloin hän pystyy halutessaan kurmottamaan sinua viimeisen päälle. Mutta jos pomo on mukava ja tolkukas, syvimpien kipukohtien tunteminen voi auttaa häntä tekemään työstäsi vieläkin paremman. Puolisolle tai muille läheisille ehdottomasta rajasta kannattaa mainita, koska he voivat ylittää sen vahingossa.

Jälkianalyysi

Kun muutaman viikon nuolet ja symbolit ovat koossa, voit kirjoittaa yhden, kahden ja kolmen nuolen tapahtumat omille listoilleen edellisen kuvan tapaan. Kirjoita kolmen ylänuolen lapuille ”Henkireikätekemiset”. Jos henkireikiä ei ole, elämästä katoaa maku. Kahden ylänuolen himohommat antavat väriä ja syvyyttä elämään. Yhden ylänuolen puuhat ovat miellyttäviä. Ja vastaavasti kuluttavat ja suorastaan tappavat askareet on myös nyt kartoitettu.

Lisäksi voit laatia listan tappavan tylsistä seuralaisista ja toisaalta porukoista, jotka ovat sinulle henki ja elämä. Jos ja kun samaan seuraan tai ihmiseen liittyy nostetta ja painoa, voit analysoida, miksi kohtaaminen oli ikävä tai mukava?

Esimerkiksi mieleesi saattaa juolahtaa, että pidät kovasti Riitasta, mutta olet aina inhonnut kekkereitä, joissa lätistään niitä näitä eli small-tolkutellaan. Tapaaminen Pekan kanssa oli taas huippumukava, koska se tapahtui syvällisiä jutustellen kaikessa rauhassa takkatulen ääressä. Näistä vihjeistä saattaa nousta oivallus, että kukaties olet introvertti. Ulospäin suuntautuneet kun latautuvat tavatessaan ihmisiä kokkareilla tai pubissa.

Vaellus muuttuu entistä elähdyttävämmäksi, kun lisäät mukavia tekemisiä ja delegoit tai suorastaan karttelet näännyttäviä tekemisiä. Kurkkaa, miten taakat voi panna uusjakoon.

Viheliäinen viidennes sisältää vielä toisen näkökulman samaan teemaan.