Maagi eli psykoosipiirteinen persoonallisuus

 

Maagi juttelee outoja ja pukeutuu erikoisesti. Maagia sanotaankin usein oudokiksi. Foliohattu voi olla ahkerassa käytössä, ja jutut ovat kohtalaisen ufoja ja kirjaimellisesti ufoista. Piintyneenä hämynä ja hörhönä maagilla on usein pieni ja erikoinen ystäväpiiri, ja hän tuntee olonsa usein epämukavaksi sosiaalisesti tavanomaisissa kuvioissa. Eikä liittymistä tavislaumaan yhtään auta se, että hätäpäissään maagi saattaa ryhtyä puhumaan valaskalan sieluista tai rikkoo yhteisölle pyhää tabua.

Maagin lapsuudenkodin erikoiset uskomukset tai esimerkiksi vamman vuoksi poikkeava elämänkulku saattavat johtaa siihen, että lapsi saa koulussa oudokin maineen. Koska lapsilauma ei aina siedä erilaisuutta, kouluiässä maagilla ei saattanut olla ainuttakaan kaveria. Sosiaalisen kokemuksen puutteen vuoksi maagi saattaa tulkita ihmisten kommentteja pieleen, joten häntä saatetaan pitää jopa mielisairaana – tai ainakin jotain huumetta ottaneena. Erikoiset kommentit ja tapa nähdä maailma synnyttävät vaivaannuttavia tilanteita, mikä katkoo suhteita, jolloin sosiaaliset etikettitaidot ja ”katu-uskottavuus” eivät pääse kehittymään.

Myönteinen puoli maagin kanssa elämisessä on se, että aina löytyy uusia ja yllättäviä näkökulmia. Hän voi myös olla jotain aatetta kannattava tulisielu. Ryhtymällä maagin kumppaniksi voit kätevästi täräyttää paskantärkeitä sukulaisia, mutta pitemmän päälle se ei välttämättä enää olekaan hauskaa. Noloihin tilanteisiin kyllästyneenä voitkin päättää mennä muodollisiin pippaloihin yksin. Saatat haluata pitää kummallista puolisoa ”kaapissa”.

Tietysti tilannettaa helpottaa, jos maagi on halukas ja kyvykäs opiskelemaan sopivaisuussääntöjä ja noudattamaan niitä tarpeen tullen. Silloin voit pyytää: kulta, voisitko tänään olla olematta oma itsesi. Melko tiheät kohtaamiset kannattaa aloittaa sellaisten pariskuntien ja poppoiden kanssa, jotka sietävät erilaisuutta ja yllättäviä katsantokantoja. Sosiaalinen elinpiiri laajenee myös sitä kautta, että liityt mukaan maagin yhteisöihin.

Koska maagi sopii hyvin luoviin ammatteihin ja töistä maksetaan vähän tai ei ollenkaan. Maagin puolisona saatat joutua vastaamaan tienaamisesta sekä arjen pyörittämisestä. Sekin voi rasittaa, kun maagi kokee itsensä hyvin herkästi väärinymmärretyksi. Tämä nostaa esiin kipeitä hylkäysmuistoja, mikä voi johtaa siihen, että maagi vetäytyy kuoreensa kuin kilpikonna tai joutuu voimakkaan tunnemyrskyn valtaan. Maagi onkin päättymätön projekti niille, joilla on vahva halu pitää toisesta huolta.

Jos et jaksa enää liian outoa elämää ja haluat suhteesta ulos, maagi on harvoin väkivaltainen. Sinun häipymisesi voi olla osin helpotus, koska silloin maagin on mahdollista uppoutua täydellisesti netin roolipeleihin. Jos maagin sosiaaliset suhteet ovat vähäisiä ja arjenhallinta heikkoa, lähtösi voi olla suuri menetys ja suru. Lähtö kannattaakin hoitaa hitaasti ja asteittain etääntymällä ja maagin sosiaalista tukiverkkoa vahvistamalla.