Mustasukkaiset kaniaivot

 

Piilo-ovulaatiolla tarkoitetaan sitä, että edes nainen itse ei tiedä, milloin seuraava munasolu irtoaa ja milloin hän voi tulla raskaaksi. Miehet eivät arvaa sitäkään vähää, mikä saattaa olla syynä siihen, että miehen kaniaivot neuvovat häntä pysyttelemään kodin liepeillä. Miehet haluavat varmistaa, että kukaan toinen ei pääse hedelmöittämään hänen omaa naarastaan.

Nykyään miehellä ei pitäisi olla tässä mielessä pakottavaa syytä hengailla naisensa lähettyvillä, koska isyydestään voi varmistua DNA-testin avulla. Silti miehen taipumus vahtia omaa naarastaan ei ole kaikilta kadonnut minnekään. Ei, vaikka nainen olisi jo ylittänyt vaihdevuodet. Pariskuntaa yhdistävät muutkin tekijät kuin naisen mahdollisuus tulla raskaaksi vieraalle. Muutenhan seksisuhde ulkopuolisen kanssa ei olisi monille niin ahdistavaa.

Naisilla uskottomuusahdistus syntyy nisäkäsmäisestä tarpeesta pitää huoli siitä, että kumppani osallistuu jälkeläisistä huolehtimiseen. Mitä nuorempi nainen, sitä ankarammin hän kohtelee uskotonta miestä. Tutkimusten mukaan alle 30-vuotiaista naisista miltei puolet oli valmiita lopettamaan suhteen, jos mies olisi uskoton. Yli 40-vuotiaista naisista enää 28 % antaisi miehelle kenkää. Yli 60-vuotiaista vain joka kymmenes näyttäisi petolliselle miehelleen ovea. Tosin vanhemman polven vastaukset voivat olla vääristyneitä, koska iäkkäämpien liitoissa puoliso on jo saattanut ehtiä käydä vieraissa ja saada kenkää. Tai sitten kriisistä on selvitty, eikä uskottomuutta mielletä maailman loppuna.

Vain kolmannes ehkäisyä käyttävistä naisista tekee syrjähyppyjä. Hekin lähinnä silloin, jos mies on paljon poissa. Vaikka onnellisesti naimisissa oleva nainen tekee harvoin syrjähyppyjä, onnellisesti naimisissa oleva mies voi tehdä niitä useinkin. Yli 90 % syrjähypyistä alkaa miehen aloitteesta, mutta 80 % syrjähypyistä loppuu naisen päätökseen.

Idealähde: Robin Bakerin kirja Tulevaisuuden seksielämä. Tammi 2000.