Rakastumisjarrutus

 

Joskus tulee tilanteita, jolloin ei voi syystä tai toisesta missään nimessä rakastua. Miten toimia ihmisen kanssa, joka kiinnostaa liikaa?

 

  1. Rakastumisen tunnetta ei kannata yrittää tukahduttaa, koska pallon tavoin se kerää veden pinnan alla vain lisää voimaa ja pomppaa heti tilaisuuden tullen pintaan. Koska tunteita ei tarvitse pelätä, ole rauhassa tunteen kanssa, mutta lykkää, siirrä ja viivytä tunteen mukaan toimimista. Tunnetta kannattaa kuunnella ja tutkia rauhassa, koska se on tärkeä viesti psyykeltäsi. Mitä rakastuminen kertoo kuvitelmistasi ja kaipauksestasi? Miksi se herää voimalla juuri tässä elämäntilanteessa? Minkä puutteen tai epätasapainon se haluaa korjata?
  2. Vaikka myönnät rakastumisen rehellisesti itsellesi, älä ilmaise ihastuksesi kohteelle romanttisia tunteitasi, koska ne saattavat yllättäen saada vastakaikua – tai sitten kiusallisen tilanteen. Avoimuus intiimeistä asioita on kutsu läheisyyteen ja itsessään rakkaudentunnustus. Salaisuuksien jakaminen on omiaan syventämään suhdetta.
  3. Vältä jännittäviä, läheisiä ja virittyneitä tilanteita tämä ihmisen kanssa. Älä lähde yhteiselle sykettä nostavalle juoksulenkille tai eläintarhaan piknikille tiikerinhäkin viereen. Yhdessä koetut tiukat tilanteet luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mutta jos kaikesta huolimatta juutut hänen kanssaan rikkoutuneeseen hissiin, pane vastustamaton vetovoima jännittävän tilanteen piikkiin.
  4. Myönnä itsellesi, että tietynlaiset tyypit vetävät sinua puoleensa. Ole tyytyväinen siitä että kykysi ihastua ja rakastua on tallella, ja harmittele samaan syssyyn sitä, että kaikkea ei voi saada.
  5. Joskus läheisyyden tarve eli halu ymmärtämykseen, avoimeen luottamukseen sekä lempeyteen toista kohtaan nostaa päätään. Keskity hengailemaan sellaisten ystävien kanssa, joiden kanssa ei voi takuuvarmasti kehkeytyä romanttisia suhteita.
  6. Älä antaudu läheiseen kanssakäymiseen sellaisen ihmisen kanssa, joka tekee selväksi, että hän olisi vapaa ryhtymään romanttiseen suhteeseen. Suuntaa sen sijaan kaikki romanttiset tunteet tietoisesti siihen kumppaniisi, johon olet sitoutunut.
  7. Älä milloinkaan tai kuuna kullan valkeana ryhdy terapeutiksi ihmiselle, johon tunnet vetoa. Voit nimittäin saada niskaasi todellisen tunteensiirtomyrskyn. Älä hoivaa häntä äläkä anna hänen olla riippuvainen, leikkisä ja lapsekas.