Päästä utopiat universumiin

 

Mahdottomat unelmat ja kaipaukset on järkevää siivota pois aivokapasiteettia ja hermoja kuluttamasta.

Ehkä unelmoit Ahvenanmaan saaristossa sijaitsevasta 92 neliön suuruisesta kullankeltaisesta pitsihuvilasta, jossa on kolme valoisaa huonetta, keittiö, sisävessa ja erillinen rantasauna. Loivalla etelärinnetontilla on mansikkamaa ja suojaisa luonnonvenesatama.

Mutta mitä tehdä, jos rahat, aika tai voimat eivät riitä paikan hankkimiseen, ylläpitämisestä nyt puhumattakaan? Utopiasta voi päästää irti. Ennen irti päästämistä unelmasta kannattaa nauttia huolella. Siitä kannattaa ottaa mielikuvien tasolla kaikki irti.

Syö sielusi suulla mansikkamaan mansikoita. Tunne vihreä nurmi jalkojesi alla. Haista raikasta meri-ilmaa. Viivy hetki jos toinenkin katsomassa auringonlaskua ja nauti siitä, että tämä kaikki on nyt sinun. Asiat yleensä tuppaavat olemaan haaveissa paljon ihanammin kuin todellisuudessa. Haaveissa ei ole hyttysiä tai borrelioosia levittäviä punkkeja. Aurinkokin paistaa koko ajan lämpimästi.

Kun olet valmis, astu tarpeeksi monta askelta taaksepäin ja anna koko komeuden sujahtaa ihananvärisen kuumailmapallon sisään. Tunnet pallon kevenemisen ja päästät irti. Seuraa, miten pallo nousee hitaasti kunnes se häviää taivaan sineen. Kun olet lähettänyt kaihoisan unelmasi universumiin, mielesi voi tyyntyä ja tyhjentyä. Elämiselle tässä ja nyt syntyy uutta tilaa.