Liskokanin vauvakuume järkitarkasteluun

 

Meissä asuva lisko haluaa vaistonvaraisesti varmistaa, että suku jatkuu. Niinpä se yrittää levittää siementä joka paikkaan. Sisäinen kanimme haaveilee puolestaan poikueesta, jolloin lapsettomuus on suuri suru. Järkiaivojen mielestä lasten teosta luopuminen on maapallon ylikansoitustilanteessa asiallinen ekoteko.

Kukaties seuraavaksi hupelimiin (niitä kutsuttiin aiemmin matkapuhelimiksi) kehitetään pelejä, joissa mennään virtuaalisesti naimisiin ja hankitaan omia avatarlapsia. Kunnon peliin kuuluu, että omaa lasta ei voi valita eli syntyvä lapsi voi olla vaikkapa kehitysvammainen tai temperamentiltaan vaikea. Pelin alussa virtuaalilapsukaisen kanssa valvotaan öitä, mutta myöhemmin se tulee noutaa päiväkodista säntillisesti. Lisäksi se tulee pukea, ruokkia, käyttää lääkärissä jne. Pelin korkeimmilla tasoilla voitaisiin uppoutua lapsen murrosiän tuomiin haasteisiin. Avatarlapsesta huolehtimisella voisi hyvinkin testata vanhemmuudessa tarvittavia järkiaivovalmiuksia.

Oikea vauva tarvitsee riittävät kanivalmiudet omaavat vanhemmat. Näiden kykyjen testaamiseen voidaan käyttää kehittynyttä vauvanukkea nimeltä My Real Baby. Nukessa on itkua tuottava magnetofoni, joka herättää hoitajan monta kertaa yössä. Nukkea tulee syöttää, ja se pitää vaihtaa kuiviin. Lisäksi nukessa on anturi, joka tarkkailee miten helläkätisesti tai kovakouraisesti nukkea käsitellään. Nukkea käytetään terapiana ennenaikaisesta vauvakuumeesta kärsiville teinitytöille. Kokemuksen mukaan noin viikon laina-aika riittää hoitamaan vauvakuumeen pois.

Näin ehkäisyaikakautena voisi ajatella, että lapsia haluavat voisivat hankkia ajokortin tapaan vauvakortin. Mikäli vanhempikokelas läpäisee järkiaivotestin, seuraisi kaniaivotestaus vauvanuken kanssa. Menetelmä voisi olla todellinen parannus nykyiseen tilanteeseen, jossa raskaaksi tulemiseen ei tarvita muuta kuin kahden teinin himokkaat liskoaivot isän auton takapenkillä. Pelkät liskoaivot eivät todellakaan pätevöitä tulevaisuuden vanhemmuuteen.